Säg hejdå till teknikstrul i videomöten – lös problemen innan ditt vårdmöte ens börjat

2 minuter

“Är min kamera på?” “Varför kan jag inte höra dig? Är det något fel på mina högtalare, eller är det din brandvägg som blockerar?”

Har du hört frågorna i ett samtal? Då vet du att det finns ingenting mer frustrerande än att gå med i ett samtal och inse att din utrustning inte fungerar. På Compodium ser vi därför till att ge dig, dina patienter eller besökare ett svar på frågan innan mötet istället för under – så att du kan fokusera på vad som betyder mest: innehållet i ert samtal.

Teknikbehov =/ användarbehov

För att optimera att allting fungerar så bra som möjligt vill vi såklart fokusera på vad det som betyder något för oss: våra användare. Med att möjliggöra vårt test innan mötet så vill vi skifta fokus från vad tekniken i videomötet behöver vilket är en enhet för kamera, mikrofon, ljud och en nätverkuppkoppling. Användaren behöver givetvis också det, men såklart även ytterligare ett lager – att dessa enheter fungerar bra och att det faktiskt går att höra ljud genom den inkopplade enheten.

Vi kan konstatera: Att videomötet har de tekniska förutsättningarna är givetvis inte tillräckligt för att veta att videomötet kommer gå smidigt. Det besvarar inte heller frågorna “Kan du höra mig?” “Ser du min bild?” “Jag hör dig inte.”. Slutsatsen är därför tydlig: Det den tekniska koden behöver för ett videomöte är inte alltid det användaren behöver. Vi har därför fokuserat på att inför mötet skifta från teknikens behov till användarens förutsättningar.

Så, vad testar vi och hur går det till?

Testet är det första dina besökare kommer få vid anslutning till din möteslänk (som du även kan skicka till dina mötesdeltagare innan mötet för att utföra i lugn och ro dagar innan mötet).

Kameratest: Vi kontrollerar om kameran fungerar — videosamtal är bättre när ni kan se varandra!

  Ljudtest: Vi spelar upp ett testljud för att säkerställa att du och dina besökare kan höra varandra.

   Mikrofontest: Mikrofonen testas automatiskt. Om vi inte upptäcker något ljud, hjälper vi dig att lösa problemet.

    Nätverkstest: Vi kontrollerar om nätverksanslutningen är tillräckligt stark i båda ändar. Om inte, ger vi dig möjlighet att förbättra anslutningen innan samtalet börjar och några tips om hur du kan göra det.

    Brandväggskontroll: Vi identifierar om det finns potentiella blockeringar från brandväggar som kan påverka din upplevelse.

    Tillgänglighetsstöd: Vi har också inbyggt stöd för syn- och hörselnedsättningar, så att alla användare får en så bra upplevelse som möjligt.

    Gör testet här! 👉 https://preflight.compodium.com/